Herdenking & herinnering mantracirkel

6-12-2022

 

 

9-11-2022

 

Lieve mensen,

 

Dit najaar en de komende winter is voor mij een periode waarin ik behoefte heb aan ruimte voor bezinning. Me terugtrekken in de geborgenheid van het fijne plekje waar ik woon, in een rustig tempo de dingen doen waarin mijn hart ligt, in stilte of met de mooie klanken van mantra’s om me heen. Met alle mooie herinneringen die ik in mijn hart bewaar en de tastbare herinneringen die ik thuis een mooi plekje gegeven heb. En Hans speelt daar natuurlijk een grote rol in, vooral in deze tijd van het jaar.

 

Vanuit dit gevoel kwam het idee bij me op om samen met jullie een mantracirkel te doen als herdenking, liefdevolle herinnering en samen delen van de mantra’s die daarmee verbonden zijn.

 

Dinsdag 6 december is de avond waarop ik dat zou willen doen.

Voor wie dat wilt, kunnen we met elkaar delen waarom we voor een bepaalde mantra gekozen hebben en aan wie we deze opdragen.

Dat kan iemand zijn die je mist omdat hij of zij fysiek niet meer naast je staat. En dat kan sinds kort of juist al lang zo zijn. Of iemand om wie je veel geeft die met zo’n gemis te maken heeft. Of iemand die weet dat het afscheid niet meer zo ver weg is.

 

Samen een kaarsje branden voor onze geliefden en een mooie mantra zingen die daarmee verbonden is. En neem vooral iets mee als je dat in de cirkel op het kleed wilt leggen, in de energie van de mantra’s. Bijvoorbeeld een foto of een voorwerp dat voor jou een bijzondere betekenis heeft.

Met Kathy heb ik afgesproken dat we deze avond in de yurt doen, onafhankelijk van de grootte van de groep. Er is dan ook genoeg fysieke ruimte voor troost en verbinding.

 

Wil je me uiterlijk 1 december laten weten welke mantra je graag wilt zingen? Dan kan ik ze verwerken in het tekstblad en de afspeellijst op mijn iPod. Het mag ook meer dan 1 mantra zijn en/of voor meer dan 1 persoon aan wie je ze wilt opdragen. En als je er wel bij wilt zijn, maar geen specifieke mantra hebt om samen te zingen, dan kan dat natuurlijk ook.

En ook als je er zelf niet bij kan zijn, mag je aangeven welke mantra je graag door de groep zou willen laten zingen en iets meegeven om in de cirkel te leggen.

 

Ik laat jullie dit nu alvast weten (22 november hebben we nog een “gewone” mantracirkel), zodat je de ruimte hebt om erover na te denken en te voelen wat je fijn vindt. En ook hier geldt dat niets moet, als je er liever niet over vertelt mag je het ook bij jezelf houden. En als er tranen komen, dan zijn ook zij welkom in de cirkel (voor tissues wordt gezorgd 😊).

 

Ik zal deze avond afsluiten met een mantra voor troost en heling. Want het is wel een avond om stil te staan bij het gemis, maar vooral ook om je bewust te zijn van de mooie herinneringen en je innerlijke kracht die je helpt om verder te gaan.

 

Veel liefs van Anita

Maak jouw eigen website met JouwWeb