Tingsha's


Tingsha’s worden net als klankschalen gemaakt van zeven metalen. Tingsha’s worden door Boeddhistische monniken gebruikt, maar ook in de sjamanistische traditie. De klank van de Tingsha’s weerklinkt in het menselijke hart en is als een aanroep.

Ze roept op ons bewust te worden, goed te bedenken wat we zijn en onze prioriteiten te herkennen in de vaak turbulente en veranderlijke wereld. Ze brengt de mens in het hier en nu.

Bij meditaties worden ze gebruikt om het begin en het einde te markeren. Aan het begin laat men immers alles los behalve dat wat nu hier is, aan het eind dient men lichamelijk en geestelijk weer in het hier en nu van de materiële werkelijkheid te ontwaken. 

Voor het mantra's zingen geeft het herhaaldelijk tegen elkaar slaan van de Tingsha’s een vitaliserende en harmoniserende trilling. De diepe werking van de geluidstrilling kan men nog lang na het horen ervan in het lichaam waarnemen. Men zegt erover dat het rustgevend werkt en ook een vredig gevoel geeft. 

Tibetanen zeggen :"Tingsha heilige klank voor spirituele groei." 

 

Zo zien ze eruit

Tingsha`s met daarop de mantra Om Mani Padme Hum

Manose gebruikt vaak tingsha's tijdens de concerten met

Deva Premal en Miten (Antwerpen 19-10-2019).

 

En zo klinken ze:

 
Persoonlijk verhaaltje:

Mijn neef Sion maakte  in mei 2011 een reis naar Tibet. In gedachten reisde ik met hem mee naar dat mooie en inspirerende land. Ik had hem willen vragen om Tingsha’s voor me mee te brengen, maar bedacht me dat ik hem daarmee toch maar niet wilde belasten.
In juni ging ik samen met mijn man en een kennisje van de camping mantra’s zingen in centrum Padma in Middelburg. Toen we terug op de camping waren vroeg ze me of ik deze zomer ook nog mantra’s ging zingen op de camping, zoals vorig jaar. Ja, dat was ik zeker wel van plan. En toen kreeg ik van haar…Tingsha’s!
Ik voelde me helemaal warm worden, wat een lief gebaar, nu had ik toch de Tingsha’s die ik zo graag wilde hebben. Ik ga ze gebruiken bij het mantra's zingen op de camping en in Terneuzen.

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb